Planera rätt inför Din flytt

Tekniker som du som flyttare bör använda dig av.

En flytt kan ta mycket tid och vara väldigt stressande. Det finns också många vägar att gå då man ska flytta. Kommer jag använda mig av en flyttfirma? Om så är fallet var kan jag då hitta gratis offerter på nätet? Hur hittar jag den bästa flyttfirman för mig? Hur lång tid kommer denna flytt ta, och hur länge ska jag ta ledigt från jobbet för att flytta?

Så planerar du din nästa flytt

Vissa tycker inte alls om att flytta. Att organisera allt innan flytten är i själva verket svårare än själva flytten. Först så behöver du se till att alla dina saker hemma eller på kontoret blir rätt organiserade för att packas ned eller förvaras. Innan du anlitar din flyttfirma se till att alla dina saker står redo för att packas ned. Mitt råd är verkligen att anlita en flyttfirma, för det gör hela flytten så mycket enklare.

låt en flyttfirma planera din flytt

Att hitta en flyttfirma är också en svår uppgift. Leta på nätet efter flyttfirmor i ditt närområde. Vissa flyttfirmor erbjuder även offerter gratis online, och vissa har rabatt på flyttlådor medan andra kan erbjuda flyttlådor gratis till din flytt. Hemligheten är att hitta den flyttfirman som är rätt för jobbet men också för din plånbok. Flyttfirmorna kan vara olika varandra. Vissa erbjuder extra tjänster eller ger rabatter för att du ska välja dem. Fråga efter offerter samt förvaringsmöjligheter. Första månaden är många gånger gratis hos vissa flyttfirmor om du inte kan flytta från A till B på samma dag.

När du hittat den rätta flyttfirman för jobbet så är du redo att börja. Uppskatta hur mycket denna flytt kommer att kosta dig. Se till att du har en buffert med pengar om något oförutsett skulle inträffa. Uppskatta vad bensinen kommer att kosta om det är en långväga flytt. En fulltank kan vara nog för en lokal flytt. Med en lokala flytt menas inom 15 mil. Alla andra flyttar räknas som långväga.

Börja med att packa dina flyttlådor fulla. Se till att du har en permanent markeringspenna till hands så att du kan märka dina flyttlådor. Detta hjälper dig att hålla dig organiserad. Börja packa små och mindre tunga föremål och bär ut dem till flyttbilen. Lasta på mindre föremål och planera samtidigt för de större flyttlådorna eller möblerna. Lasta på de tunga möblerna då alla små saker lastats klart. På så sätt kan du ta ut dina tunga möbler först då du ska lasta av på din nya adress och slipper försöka lasta av från fel håll. Du sparar då också tid.

När du lastar av flyttlådorna se till att de hamnar i sitt respektive rum. Så fort möblerna lastats av så kan du börja med mindre sakerna. När flyttfirman är klar med sitt jobb kan du börja packa upp. När alla flyttlådor är uppackade och bortforslade igen och alla möbler är på sin plats kommer du kunna börja känna dig som hemma.

Att flytta kan vara enkelt om man planerar i förväg. Vissa flyttfirmor överstiger också förväntningarna och gör det lilla extra som gör det lättare för dig. Rätt eller fel flyttfirma kan verkligen hjälpa eller stjälpa din flytt.

Kontakta oss om du behöver hjälp med flyttstädning i Köping när du ska flytta.